Tre uundværlige råd til køb af en ny seng

luksus seng

Hvilken seng drømmer du om? At købe en ny seng er et kompliceret valg, men også et vigtigt valg, fordi det påvirker din nattesøvn og dermed også dit helbred. Derfor får du her 3 uundværlige råd til køb af en seng

Den vigtigste del af en seng er madrassen

Madrassen er den vigtigste del af din nye seng. Det er nemlig madrassens hårdhed, der vil være afgørende for om du får en god søvn eller ej. Det kan derfor være et mareridt for dig, hvis du køber en seng med den forkerte type madras. Den madras, der er bedst for dig afhænger af din kropsform. Som tommelfingerregel skal man vælge en madras, der tillader ryggen at være vandret, når man ligger ned. Bagdelen skal derfor kunne synke lidt ned i madrassen for, at ryggen kan ligge fladt på den. Hos norliving.dk har de gjort madrasvalget bekymringsfrit ved at tilbyde 150 dages gratis retur for madrasser. Det tager nemlig ofte 40 dage at blive vant til en ny seng og madras. Efter de 40 dage kan du begynde at overveje om madrassen skal byttes. 

Sengens størrelse

Senge kan i dag fås i mange forskellige størrelser, så du kan næsten være sikker på at kunde finde en størrelse, der passer perfekt ift. den plads, som du har. Hvis du har god plads og er i tvivl om størrelsen, så tænk over hvordan dig og din partner sover. Hvis I eksempelvis bevæger jer meget mens I sover, så kan det være en god idé at købe en king size seng, hvor der er god plads. Hvis du derimod foretrækker at sengen ikke er så dominerende i værelset, så kan du vælge en mindre størrelse. 

Sengens design

Man kan vælge mange forskellige typer senge: lige fra de helt simple boxmadras senge til de luksuriøse velour senge. Valg af senge typen afhænger af dine prioriteter.  Hvis du har et stramt budget, så er en boxmadras seng eller en klassisk kontinental seng en god mulighed. Hvis du derimod hellere vil prioritere et flot udseendet og gå efter en flot luksus seng, så er en fløjl eller en velour seng et godt valg. Nogle personer prioriterer også multifunktionalitet meget højt og bør derfor tage et kig på udvalget af elevationssenge eller senge med opbevaring.