Tips til Genvex ventilationsanlæg

filter

Har du et Genvex ventilationsanlæg, der bruger et Genvex filter? Et ventilationsanlæg er en perfekt måde at skabe et godt og sundt indeklima. Der er faktisk mange fordele ved et ventilationsanlæg, hvis man bruger det rigtigt. Derudover er et ventilationsanlæg faktisk også godt for miljøet. Derfor får du her nogle gode tips til hvorfor man bør have et ventilationsanlæg og hvordan du bruger det optimalt. 

Hvorfor bruge et ventilationsanlæg?

Med et ventilationsanlæg kan du opnå et bedre og sundere indeklima, og samtidig få en lavere varmeregning. Med effektiv modstømsvarmeveksling genvinder et ventilationsanlæg energien fra fra den brugte luft. Anlægget suger luft fra husstanden, hvorefter varmen trækkes ud af luften. Den varme lufte tilføres herefter frisk luft udefra, der blæses ind i boligen, uden at reducere temperaturen. Et ventilationsanlæg kan dog ikke opvarme husstanden, som en varmepumpe eksempelvis kan. Derudover renser et ventilationsanlæg luften fra pollen (støv), fordi den konstant udskifter luften med friskt luft. Mange nye bygninger kommer i dag med et indbygget ventilationsanlæg. Et ventilationsanlæg er altså både en god løsning for vores eget helbred, men også for klimaet, fordi det gør, at vi bruger mindre energi på varme. 

Udskiftning af et Genvex filter

En gang imellem skal et Genvex filter, der sidder i et Genvex ventilationsanlæg, skiftes ud. Hvor ofte du skal udskifte dit filter afhænger af hvilket type filter, som du anvender. Hvis du anvender et GA filter, så bør det skiftes 2-3 gange om året. Hvis du derimod bruger et F7 filter, så er det fint at skifte det ud 1-2 gange om året. Generelt er det dog en god idé at tjekke filtret hver 3 måned, da udskiftningen kan variere fra hus til hus. Du bør også være opmærksom på, at hvis en eller flere i husstanden har pollenallergi, så bør I vælge et F7 filter til Genvex. Denne er ekstra effektiv ift. At rense luften fra pollen.