Sådan finder du stof til duge og gardiner passende til din bolig

  • Niels Holle
  • 17/01/2020
  • Kommentarer lukket til Sådan finder du stof til duge og gardiner passende til din bolig

Er du på jagt efter nyt stof, som du kan bruge til duge eller gardiner? Men ved du ikke helt, hvad du skal have fat i? Så er du kommet til det rette sted. Når du skal vælge nyt stof, er der flere forskellige parametre, du skal have øje for, så du kan finde det rette stof passende til netop dit formål. Se stoftyper til gardiner på denne side.

Det er nemlig vigtigt, at du afstemmer købet i forhold til materiale og udseende, alt efter hvad du skal bruge det til. Er der overensstemmelse mellem disse parametre, får du nemlig den længste holdbarhed, bedste funktionalitet og mest optimale udseende.

Udseendet skal passe

Udseendet på stoftyper afgøres hovedsageligt af:

  • Farve
  • Mønstre

Farverne kan variere meget fra stof til stof. Nogle vil være neutrale i og mønstre og være hvide, grå eller sorte. Andre vil have lidt mere gang i farverne og mønstrene, og her er det vigtigt, at du tager stilling til, hvad det bedste vil være for dig. Det skal naturligvis også passe til miljøet. Er der i boligen i forvejen meget gang i farver, mønstre og forskellige linjer, vil et stof med dette også passe godt ind.

Samtidigt kan du få stof, hvor mønstrene er en del af materialet, hvor det er malet på eller en del af stoffet. Andre mønstre vil være syet på, så der er nogle meget små ujævnheder.

Materialet skal afstemmes med brug

I forlængelse af dette er det også vigtigt at vælge det rette materialer. Der findes stof i materialer, der er gode til at lukke lys ude og er lette, hvilket vil egne sig godt til gardiner, og du kan få gardinstof metervarer. Risikoen for at spilde på gardiner er heller ikke så stor, som det gør sig gældende på en dug. Derfor vil der til et stof til en dug være højere krav til vandafvisning, let at rengøre osv. Er du på jagt efter møbelstof, er det vigtigt, at det er slidstærkt, mens det naturligvis skal være blødt og komfortabelt materiale.