Muligheder med luftfragt

Ved luftfragt transporteres gods fra A til B via fly. I dag kan varer fragtes med fly til destinationer overalt i verden. Derudover er det også muligt at transportere store mængder og store genstande med luftfragt. Derfor anvendes luftfragt af mange firmaer, både til levering af produkter til intern brug i virksomheden og til levering af virksomhedens produkter til kunder. 

Overvejer du at anvende luftfragt som din virksomheds primære fragtløsning? Så får du her lidt information om, hvilke muligheder og udfordringer, der kan opstå ved at bruge luftfragt

Differentier din virksomhed med luftfragt

Alle virksomheder skal forsøge at differentiere sig i forhold til konkurrenter. Det er hvert firmas konkurrencemæssige fordel, der overbeviser kunder om at vælge en virksomhed frem for en anden. Din fragtpris og leveringstid er to af de værktøjer, som du kan anvende for at differentiere din virksomhed. Ved at anvende flyfragt kan du eksempelvis tilbyde dine kunder en hurtigere leveringstid end dine konkurrenter. Flyfragt er nemlig den hurtigste og mest direkte måde at transportere gods, medmindre du bare skal transportere produkterne korte distancer inden for Danmarks grænser. Til gengæld er luftfragt også ofte dyre end andre typer fragt, så du skal være sikker på at dine kunder er villige til at betale den høje pris for at få leveret deres varer hurtigere. 

Transport af dyr med flyfragt

Luftfragt anvendes også til at transportere helt særlige produkter, herunder dyr. Ved dyretransport er det nemlig vigtigt, at dyret ankommer så hurtigt som muligt. Dyr har ikke godt af at blive transporteret fra A til B i lang tid. Derfor er der mange regler, der skal overholdes ved transport af levende dyr. Disse regler vedrører blandt andet transportkassen størrelse, andre genstande i transportkassen og adgangen til mad og vand i transportkassen. Det er ikke alle dyr, der må transporteret som håndbagage, og derfor anvendes luftfragt også til at transportere kæledyr. Derudover anvendes flyfragt også ofte af virksomheder i den farmaceutiske industri, fordi deres produkter også helst skal ankomme hurtigt.   

Miljøet og prisen

De to største ulemper ved luftfragt, er prisen og miljøbelastningen. Med hensyn til prisen, så er luftfragt ofte dyre end søfragt, fordi der kan være mange færre produkter på et fly end et containerskib. Derfor bliver prisen pr. produkt høj. 

Med hensyn til miljøet, så er luftfragt nok den mindst miljøvenlige fragtløsning, som du kan vælge. Fly forurener meget mere end containerskibe. Fly er faktisk mere forurenende, på trods af at flyet tager en mere direkte rute end containerskibet, og på trods at at flyet ankommer meget hurtigere end containerskibet. Du skal derfor undersøge om dine kunder ville vælge dit produkt fra på grund af dette.