Hvilken type badmintonbold bør du vælge?

Badminton er en traditionsbundet sport, der i sin nuværende form opstod i 1800-tallets England. Intet er mere ikonisk i sporten end den klassiske fjerbold, hvis historie går helt tilbage til det 16. århundrede. Det meste sportsudstyr udvikler sig med tiden. Det gælder også i badminton. Men alligevel har badmintonbolden bevaret sin karakteristiske kegleform med 16 fjer, der sidder på en tud af kork. I produktionen af badmintonbolde anvender man slidstærke gåsefjer, der testes for deres holdbarhed og monteres med holdbar lim af høj kvalitet. Man kan også få badmintonbolde af plastik, men langt de fleste spillere foretrækker stadig fjerbolden.

Badmintonbolden påvirker spillet

En fjerbolds kvalitet påvirker flere afgørende parametre:

  • Fart. Desto tungere en fjerbold er, desto længere flyver den.
  • Holdbarhed. Bliver korken slidt eller knækker fjerene, skal fjerbolden skiftes ud. En badmintonbold i høj kvalitet, vil bevare sit svæv over mange kampe.
  • Boldens svæv. Gode badmintonbolde testes i ensartede omgivelser for at sikre, at bolden er helt symmetrisk. Er den ikke det, vil den flyve skævt.

Bolde fra kvalitetsmærker som RSL og Yonex scorer højt på samtlige parametre og sikrer, at du får en optimal kamp. Så det kan altså godt betale sig at købe badmintonbolde fra kvalitetsmærkerne, da du så er sikker på, at kvaliteten er helt i top.

Hver opmærksom på forholdene i hallen

Vil du være sikker på at have en optimal badmintonbold, bør du overveje forholdene i den hal, hvor du spiller. Spiller du i en hal, hvor pedellen har valgt at spare på varmeregningen, bør du vælge en hurtig fjerbold. Omvendt vil en tung bold i en varm hal nok føre til, at du skyder mange bolde over baglinjen. I så fald bør du vælge en let og langsom bold.

Varierer temperaturen meget i din hal, vil den bedste løsning nok være at købe fjerbolde af forskellige slags. Så har du altid den optimale badmintonbold til den givne situation.

Det er også vigtigt, at du opbevarer dine bolde korrekte. Fjerbolde bør opbevares køligt for eksempel i bryggerset eller kælderen.  Er bolden for tør, kan du nemlig risikere, at fjerene knækker.