Hvad består et trommesæt egentlig af

trommeslager med sit trommesæt

Et trommesæt er en kombination af flere forskellige trommer, der har hver deres funktion. På hjemmesider som drumlimousine.dk vil du ofte finde trommesæt med mange forskellige kombinationer af trommer. Hver trommeslager kan nemlig have forskellige holdninger til hvilken type trommer et trommesæt skal består af. Nogle trommeslagere foretrækker små sæt og andre foretrækker store sæt. Dette afhænger meget af hvad og hvor man skal spille. Helt generelt kan et trommesæt dog ofte bestå af disse dele: 

Den største tromme i trommesættet

Den eller de største trommer i et trommesæt anses ofte for at være hjertet af trommesættet. Trommen står på gulvet og man spiller på den med fødderne. Denne trommes størrelse er især vigtig ift. hvilken type musik, som du vil spille. Hvis man primært spiller rock eller lignende, så er det en god idé at gå efter en meget stor tromme – jo større, jo bedre! Hvis man derimod skal spille jazz, så kan man sagtens nøjes med en mindre stortromme, fordi dette vil give en blødere lyd. 

Hi-hat

Et trommesæt inkluderer også altid en såkaldt hi-hat. Dette er to bækkener, som kan slås sammen – her anvender man også foden. Derudover kan man også spille på en hi-hat med trommestikken. Dette er en meget vigtig del af et trommesæt, fordi det giver mange muligheder for at variere musikken. Hvis man eksempelvis slår på en lukket hi-hat, så vil det give en anden lyd end, end hvis man slå på en åben hi-hat. Derfor indgår denne del af trommesættet i rigtig mange sange. 

Trommesættes lille tromme

Udover den store tromme, så er der også altid en lille tromme i et trommesæt. Ligesom stortrommen og hi-hatten spiller denne også en vigtig rolle ift. at variere musikken og skabe forskellige lyde. I modsætning til stortrommen og mange andre trommer, så er trommeskindet på denne lille tromme ofte spændt højere end man normalt ville, netop fordi det giver en anden lyd. 

Andre elementer af et trommesæt

Udover ovennævnte, så indeholder et trommesæt også ofte andre typer bækkener, der giver en anden lyd. Ofte vil man bruge en type bækken til omkvædet og en anden til resten af sangen, så der er tydelig forskel. Trommesæt med mange forskellige typer bækkener giver trommeslageren flere muligheder for at variere musikken. Derudover vil der også ofte være tammer, som er en anden type tromme. Der findes mange forskellige typer tammer, fordi forskellige typer anvendes til forskellige musikgenre. Til rock vil man eksempelvis ofte anvende mange og helst store tammer. Til jazz nøjes man ofte med 2 tammer.