Glasklar indstøbnings polyester

Polyester eller polyesterharpiks bruges sammen med en hæmmer og en hærder. Hæmmeren er medvirkende til at polyesteren ikke skal størkne og blive hård før brug. Hærderen bruges til at fremprovokere det, så man selv kan styre, nogenlunde hvornår polyesteren skal størkne. De normale anvendelesmuligheder for polyester er til at reparere karrosseridele, campingvogne, plastbåde, svømmebassiner og håndoplægning med mere. Polyester er også meget anvendeligt som bindemiddel i andre projekter. Der findes også en anden slags polyester, som ikke skal bruges i så store mængder som den normale polyester. Det hedder glasklar indstøbnings polyester, og er mere velegnet til mindre og private projekter, hvis man ønsker at lave noget kunst eller indstøbe noget.

Glasklar indstøbnings polyester

Det særlige ved den glasklare indstøbnings polyester, er at den afskiller sig fra andre polyester produkter ved at være transparent. I og med at den er transparent er den velegnet til at indstøbe utallige forskellige ting. Det kan blandt andet være mønter, insekter, træ og sten. 

En af de helt store fordele ved glasklar indstøbnings polyester, er at det er meget nemt at arbejde med. I forbindelsen med hærdningen kan man næsten selv bestemme, hvor lang tid det skal tage. Hvis man eksempelvis blander 1 % hærder i hærder polyesteret på omkring 40 minutter. Hvis du vælger at blande 2 % hærder i polyesteret hærder det på omkring 20 % minutter. Så kan du næsten selv afgøre, hvor lang tid du ønsker at bruge på hærdningen. Men ellers kan også vælge at følge nedenstående anvisninger: 

  • 0 – 50 gram tilsættes 1 % hærder
  • 50 – 100 gram tilsættes 1,2 % hærder
  • 100 – 250 gram tilsættes 0,8 % hærder
  • Over 250 gram tilsættes 0,3 % hærder

Arbejdstemperaturen ligger på mellem 15 – 25 grader. Arbejdstiden er på omkring 15 minutter. Den samlede gennemhærdningstid for glasklar indstøbnings polyester er på 1 – 2 dage. 

Nemt at styre sit projekt

Kontrollen er hærdningen gør processen væsentlig nemmere, fordi man kan give sig selv længere tid til at støbe dit projekt. Det er også en stor fordel ved større projekter, fordi det ofte kræver mere arbejde, før det kan begynde at hærde.