En julekalender du bliver glad for

Julekugler og andet julepynt hænger på et juletræ

Julen er lige om hjørnet. Inden vi har set os om, viser kalenderen 1. december, og så går vi for alvor ind i julemåneden. Højtiden er fyldt med en masse velkendte traditioner. Der skal tændes op for kalenderlyset og adventskransen. Der skal købes julegaver, arrangeres julefrokoster – og venner og familie samles fra nær og fjern. 

Men julen kan også godt være lidt af en hektisk tid for mange. Det skyldes bl.a., at vores forventninger til højtiden generelt er urealistiske høje – og så har mange også en tilbøjelighed til at vente med at købe julegaver til sidste øjeblik. Men hvis der er noget, som jeg ikke synes, du skal snyde dig selv for i år, så er det en julekalender – vel at mærke en julekalender som voksne bliver glade for. Men måske sætter corona endnu engang en stopper for den gode julestemning.   

Mens corona banker på døren: Det vil jeg købe i julegave 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at næsten 2 år med corona-nedlukninger har sat sine spor. Men lige som vi troede, at coronavirus ikke længere var en samfundskritisk sygdom tyder meget på, at vi endnu engang går ind i en vinter med coronarestriktioner. Der virker i hvert fald som om,  at vi skal til at finde mundbindene frem fra gemmerne igen, når vi skal med den offentlige transport, eller når vi skal handle ind. Derudover tyder meget også på, at vi skal til at vise en god, gammel kending i form af coronapasset frem, når vi skal på restaurant, i biografen eller andre lignende steder – ligesom vi jævnligt skal lade os PCR- og kvikteste. 

Jeg er dog bange for, at disse mange nye restriktioner får sat en dæmper for den gode julestemning. For skal vi endnu engang aflyse julefrokosterne? Og skal vi i tide og utide lade os teste? Jeg håber det i hvert fald ikke, men det ender nok desværre sådan.