Forskellen på en Trek mountainbike til trail og til crosscountry

  • Niels Holle
  • 22/02/2021
  • Kommentarer lukket til Forskellen på en Trek mountainbike til trail og til crosscountry
mountainbike

Overvejer du at investere i en Trek mountainbike? Trek har udviklet en lang række høj kvalitet mountainbikes til en god pris. Der findes dog flere forskellige typer Trek mountainbikes, der kan inddeles i to grupper: Trek trail mountainbikes og Trek crosscountry. Men hvad er egentlig forskellen og hvilken bør du vælge? 

Trek mountainbike til trail 

Rundt omkring i Danmark kan man finde en masse forskellige trail mountainbike ruter. Til disse ruter er det bedst at have en Trek mountainbike, der er designet specifikt til trail kørsel. Trail Trek mountainbikes er hurtigere og sjovere at cykle på ved nedadgående terræn, fordi cyklen tykke dæk giver et bedre greb og cyklens affjedring på for- og baggaflen gør giver mere kontrol og komfort. Denne model vil også være at foretrække på udfordrende terræn, fordi bremserne ofte er mere effektive end de er på crosscountry mountainbikes. Hvis man gerne vil prøve at lave udfordrende hop og lignende stunts, så anbefales en trail mountainbike, fordi den er mere stødabsorberende end crosscountry mountainbikes. 

Trek mountainbike til crosscountry

Trek mountainbikes til crosscountry kørsel ligner meget trail mountainbikes, men de er designet til en helt anden type ruter. Denne type Trek mountainbike er ofte lettere og stivere end trail mountainbikes, hvilket gør det muligt at opnå en højere hastighed. Derfor er denne model bedre til at komme hurtigt op af bakker og til at accelerere på forholdsvist fladt terræn. Til gengæld vil man ikke nemt kunne cykle hurtigt ned af en bakke på en crosscountry mountainbike. At cykle ned af bakke vil desuden være mindre komfortabelt, fordi cyklen ikke er lige så stødabsorberende, man vil også have mindre kontrol, fordi dækkene på crosscountry mountainbikes ikke giver et lige så godt greb, som dækkene på trail mountainbikes. 

Hvis du stadig er i tvivl om hvilken type Trek mountainbike, du bør vælge, så prøv at overveje følgende: Hvilken type mountainbikes anvender dem, som du primært vil cykle sammen med? Du kan være mere sikker på at købe den rigtige type cykel, hvis du køber samme model, som dem du cykler med. Derudover så er det en god idé, at undersøge hvilken type terræn, der er i dit lokalområde. Hvis det primært er fladt terræn, så vil du måske få mere glæde af en crosscountry mountainbike, fordi du vil kunne opnå en højere hastighed. Hvis der til gengæld er mange stejle bakker, som man kan køre ned af, så vil en trail mountainbike måske være at foretrække.